Детска стоматология

Детска стоматология

Ние  подхождаме с  внимание, търпение и с разбиране към нуждите и денталните проблеми на най-малките ни пациенти. Отделяме необходимото време, за да помогнем на всяко дете да свикне с обстановката в кабинета и да се запознае със своя зъболекар, за да неутрализираме страха от лечението и да придобием неговото доверие и спокойствие. Положителните емоции свързани с денталното лечение в ранна възраст са предпоствка за поддържане на добро орално здраве в бъдеще.

Грижата за детските зъби трябва да започне още (от ранното детство и има огромно значение за оралното здраве на децата в бъдеще) с пробива на първите млечни зъби.

Кариеси при деца

Както при възрастните, така и при децата един от най-честите проблеми са свързани с развитието на кариес, важна особеност е, че при малките пациенти те бързо и често се усложняват със засягане на пулпата, за това е важно профилактичните прегледи да се осъществяват на всеки 4 месеца.
По този начин зъболекарят може да проследи денталното здраве на детето - наличието на новопоявил се кариес, възпаление на венците, да установи вреден навик, който може да бъде причина за неправилна захапка и деформация на челюстите.

Профилактична грижа на всеки 4-6 месеца
Своевременно лечение на кариесите не е свързано с болка
Създаване на навици за грижа за зъбите от най-ранна детска възраст предотвратява бъдещи дентални заболявания

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

    Задайте своите въпроси и ние се ангажираме да Ви отговорим бързо и изчерпателно.