Ендодонтия

Ендодонтия

Ендодонтското лечение е лечение на корено-каналната система и включва премахване на пулпиния комплекс (нерва), механична и химична обработка на каналите. Лечението спира болката Ви, премахва инфекцията и позволява на зъба да участва отново активно в дъвкателната функция. Ендодонтското лечение е лечение на корено-каналната система и включва:

  • Премахване на пулпиния комплекс (нерва)
  • Почистване
  • Обработка
  • Дезинфекция
  • Запълване на кореновите канали с цел запазването на зъба в зъбната редица

Това е една честа, но комплексна процедура, за която прилагаме последните постижения в денталните технологии, съчетани с дългогодишния ни опит и високи квалификации.

Ендодонтско лечение

Лечението може да бъде първично или вторично (релечение), като често усложнение при вече проведено лечение с останала персистираща инфекция на върха корена (гранулом). Първичното ендодонтско лечение много често е манипулация, която се извършва по спешност, поради наличието на болка.От изключителна важност манипулацията да се извърши стерилно – като за целта зъба се изолира с кофердам. След разкриване на всички канли се премахва тяхното съдържимо (пулпна тъкан, стара заплънка) като за целта се използват различни инструменти , механични,ръчни и ултразвукови.С апекслокатор ще определим дължината на всеки канал и ще ги запълним с топла гутаперка на инжекционен принцип. На разположение в клиниката имаме дигитален рентген, с който ще получим рентгенографичен отчет веднага след процедурата. Това ще ни даде възможност да определим прецизно следващите етапи на лечението за максимална ефикасност.

Наложително е да се правят контролни рентгенови снимки след 3, след 6 месеца и година след завършване на лечението, за да се проследява оздравителният процес.
Инфектирането на зъбната пулпа може да бъде избегнато при своевременно лечение на зъбния кариес.
Съвременното ендодотско лечение не е болезнено след поставяне на местна анестезия, което е рутинна практика при повечето стоматологични манипулации.

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

    Задайте своите въпроси и ние се ангажираме да Ви отговорим бързо и изчерпателно.