Възстановителна стоматология

Възстановителна стоматология

В съвременната стоматология фотополимерната обтурация (пломба) е най- популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност. Процедурата е безболезнена и минимално инвазивна, като се отстранява кариозна маса и се поставя висок клас фотополимерна обтурация.

Директни адхизивни възстановявания (пломби)

В съвременната стоматология фотополимерната обтурация (пломба) е най- популярният и достъпен метод за лечение на кариес, който осигурява отлична естетика и дълготрайност. Към премахването на кариеса се преминава след поставяне на локална упойка и изолирането на зъба или зъбите с кофердам. Фотополимерът е материал, който позволява постигане на естествена форма на зъба, отлична функционалност и механична здравина.
Дентинът и емайлът имат различни цветови нюанси и структурни качества. За да бъдат възстановени, се изискват материали, които се доближават до техните характеристики. Затова е необходимо при възстановяването им да се използва „послойна техника“ – използват се различни фотокомпозити, които най-много се доближават до нюансите, наситеност на цвета, транслуцентност и транспарентност на естествените зъбни тъкани.
Крайният резултата не се различава от естествен зъб.

Качествата на фототполимера позволяват минимално отнемане на здрава зъбна тъкан.
Запазване на естествения вид на зъба и неговата функция.
Перфектен и дълготраен резултат.

Щифтово изграждане

Щифтовото възстановяване се прилага върху силно разрушени зъби, след провеждане на кореново лечение. Посредством поставянето на специални щифтове в предварително калибрирани коренови канали се цели подсилване на зъбите и задържане (ретенция) на бъдещото изграждане. Щифтовото изграждане се налага от съображения за предпазване на зъбната коронка от непоправимо счупване, породено от дъвкателните сили. Девитализираните зъби са по-крехки и с ниска еластичност, което е причина за чести фрактури, които нерядко завършват със засягане на зъбните корени. Щифтовете се различават по вида и материала, като се избира най-подходящият в зависимост от клиничния случай.

Възстановяването с фиброщифт е най-надежният метод за изграждането на силно разрушен зъб

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

    Изпратете запитване към нашия екип и ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро!