Лицева естетика

Лицева естетика

Кожата е най-големият ни орган и нейна основна функция е да ни пази от всички неблагоприятни външни фактори. Кожата на лицето е най-силно изложена на ежедневни предизвикателства. Според начина ни на живот и индивидуални генетични предразположености, с времето тя губи еластичност, намаляват нивата на колаген, еластин и хиалуронова киселина, появяват се фини линии, бръчки и депресии по кожата.

Ранната профилактика и своевременното й обогатяване, ще я държи по-дълго време здрава, свежа и красива и е едно прекрасно допълнение към новата ви усмивка. Като специалисти, които  жонглират с пропорциите на лицето, познават цялата инервация, кръвоснабдяване и анатомия, лекарите по дентална медицина са едни от най-подходящите довереници, към които да се обърнете.

Филъри

Присъствието на хиалуронова киселина гарантира хидратацията и жизнеността на кожата. Тези нейни качества са използвани за създаването на хиалуронови филъри в състояние на стерилен гел, който се инжектира, за да придаде обем, да коригира, да възстанови пропорции, да реконструира и лифтира. За щастие съвременното био инженерство търпи голямо развитие в последните години в производството на все по-качествени хиалуронови филъри.

Хиалуроновият гел е идеалният продукт и най-доброто решение за постигане на естествено, нежно уплътняване и моделиране на устните, за подчертаване на контура, за ревитализиране и освежаване, както и за корекция на вертикалните линии и депресии в устния ъгъл. Стабилизираната хиалуронова киселина е безопасна, защото е биосъвместима с човешките тъкани, а така също и биоразградима, поради което притежава дълготраен, но непостоянен ефект. Трайността на хиалуроновите филъри е от 6-8 месеца, до около 12 месеца, в зависимост от продукта, индивидуалната способност за обмяна на веществата на всеки човек и др.

Биосъвместима
Хипоалергенна
Естествен резултат

Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин е синтетично екстрахиран и пречистен мускулен блокер. В природата той се продуцира от бактерията Clostridium botulinum, която обезврежда своите „неприятели“ чрез него. В медицината той се използва за мускулен блок при много заболявания от нервно- мускулно естество. В лицевата естетика го използваме, за да блокираме тонуса на мускули, които причиняват бръчки по кожата. Появата им зависи от мимиката и индивидуалните особености на разположението на мускулите, както и техния тонус и сила на контракция. Всички мимически бръчки ( хоризонталните линии по челото, „ гневната бръчка“ между очите, „пачи крак“ около очите, bunny lines около носа) са израз на нашите емоции и житейски опит, но разкриват нашата възраст и образуват дълбоки линии и депресии по кожата.

За апликацията на ботунилов токсин няма конкретна възраст, това зависи от генетичната предразположеност на всеки.Действието на ботулиновия токсин се проявява в обратима парализа на даден мускул или мускулна група и те не могат да извършват контракция, което води до изглаждане на кожата в дадената зона. Ефектът е средно 6 месеца, като това зависи от индивидуалните метаболитни особености на всеки, начина и динамиката на живот на всеки поотделно.
В денталната медицина използваме ботулинов токсин за облекчаване състоянието на пациенти с бруксизъм и бруксомания, както и за намаляване на ефекта на „гингивална усмивка - gummy smile”, когато пациентът не иска да я лекува хирургично.

Ефективно
Безболезнено
Wow ефект

Мезотерапия

Като защитен орган, ако цялостта на кожата не е нарушена, никакви вещества не могат да преминат през нея. Дори и изключително стриктно да аплицираме различни кремове, богати на много съставки, успяваме да повлияем само най-повърхностния слой, който се обновява на определени периоди от време. Бихме могли да въведем тези съставки в помощта на физиотерапевтични способи - ултразвук, ток, лазерни процедури. Но най-добрият начин да хидратираме кожата е отвътре навън. Мезотерапията представлява въвеждане на синтетична, пречистена и обогатена с витамини течна хиалуронова киселина чрез миниатюрни обождания, разпределени през определено разстояние. Образуват се малки папулки ( бобчета), които са резервоар на хиалуронова киселина, която действа отвътре навън. Могат да се обработват лицето, околоочната зона, шията и деколтето.
Резултатът е сияйна кожа, с изгладени фини линии, подобрен цвят, тургор, заличаване на белези от акне или слънчеви пигментации, намалени пори и дълбока хидратация.
Правят се 3- 4 процедури през 2-3 седмици, за по-дълготраен резултат. Процедурата е подходяща за изпълнение през цялата година и особено като подготовка или подхранване на кожата преди или след летния сезон.

Wow ефект
Дълготраен резултат във времето
Хидратация отвътре навън

Терапия с фибрин PRF

В съвременната медицина непрекъснато се търсят нови методи и средства за постигане на по-добър заздравителен процес. Една такава възможност за съвременното тъканно инженерство е използването на стволови клетки и естествени растежни фактори, съдържащи се в тромбоцитите и левкоцитите.

PRF (Platelet-richfibrin) e представител на тромбоцитните концентрати. Той е богат на тромбоцити фибрин. Най-ценното при него е, че е напълно автогенен материал, получен от собствената кръв на пациента чрез центрофугиране. Няма никакви допълнителни добавки. В този матрикс се съдържат много тромбоцити и левкоцити, които отделят множество растежни фактори. При PRF те се отделят по-продължително време и играят много важна роля при заздравителния и регенеративен процес. Обемната структура на фибрина в PRF позволява ефективно задържане на стволови клетки, което улеснява прорастването на клетки от същите тъкани. Този биоматериал е способен да стимулира образуването на микрокръвоносни съдове. Тромбоцитите се активират по време на центрофугирането. Това води до съществено вграждане на растежните фактори вътре във фибриновия матрикс. Доказано е, че фибриновата маса е в пъти по- добра от кръвната плазма.

В лицевата естетика тази процедура е известна като „вампирски лифтинг“. Терапията е подходяща за всякакъв тип кожа, всякаква възраст и наподобява мезотерапията като техника, но продуктът, който се инжектира е абсолютно биологичен и лишен от каквито и да е било алергични реакции, защото се извлича на момента от кръвта на самия пациент, не съдържа никакви омрежващи агенти, стабилизатори или консерванти.

Ефектът е биостимулация, подобряване на тургура на кожата, заличаване на пигментните петнa и порите и изглаждане на бръчиците, заличаване на белези от акне- цялостно обогатяване и освежаване на кожата, благодарение на растежните фактори в PRF. Уникалните биологични и механични качества на PRF стимулират продукцията на колаген и еластин в кожата и тя се самообновява и обогатява от собствените си клетки.

Биологичен и биосъвместим
Без никакви алергични реакции
Подходящ за всички възрасти

Терапия с фибрин Cleopatra technique®

Cleopatra technique® е комбинирана процедура за лечение с фибрин. Използва се фибрин, директно извлечен от кръвта на пациента, центрофугиран по няколко различни начина за получаване на различни фракции от кръвта, които смесени се аплицират посредством две методики - техника, наподобяваща мезотерапия (на папули) и микрониделинг. Едновременно се инжектира полученият продукт от фибрин, богат на растежни фактори на малки депа по кожата на лицето, шията и деколтето (на папули - малки бобчета) и се използва специален апарат, който прави микропробождания по кожата, след което част от получения продукт се „залива“ върху обработените зони. Микрониделигът е процедура, при която се нарушава целостта на кожата, посредством миниатюрни иглички, разпределени по работната повърхност на апарата- derma pen- проникващи на определена дълбочина спрямо третираната зона. Тези микро-пори помагат желания продукт да проникне в кожата в дълбочина. Микрониделингът може да бъде използват и за много деликатни зони като горен и долен клепач, нос и устни.

Комбинирана по този начин, процедурата има още по-добър ефект - биостимулация, подобряване на тургура на кожата, заличаване на пигметните петнa и пори, изглаждане на бръчиците, заличаване на белези от акне - цялостно обогатяване и освежаване на кожата, благодарение на растежните фактори в PRF. Уникалните биологични и механични качества на PRF стимулират продукцията на колаген и еластин в кожата и тя се самообновява и обогатява от собствените си клетки. Изключително действие има върху забавяне процесите на стареене, тъй като кожата постоянно се стимулира с нови, млади клетки. Правят се между 4-6 процедури през 14-21 дни, в зависимост от състоянието на кожата и възрастта на пациента.

Биологичен и биосъвместим
Без никакви алергични реакции
Подходящ за всички възрасти

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

    Изпратете ни своите въпроси и ние се ангажираме да Ви отговорим бързо и изчерпателно.